Llhistorie

Info om Løjt / Løjt Kirkeby / Løjt Land

Løjt Land er en halvø i Sønderjylland, der er beliggende i Aabenraa Kommune. Løjt Land er ikke nogen stor plet på Danmarkskortet med sit areal på knap 1000 kvadratkilometer, men Løjt Land har en masse at byde på både for de lokale og dig der kommer på besøg.

Løjt Kirkeby

Løjt Kirkeby ligger på halvøen Løjt Land i Sønderjylland.  Løjt Kirkeby er et aktiv by med egen skole nemlig Løjt Kirkeby Skole, som er en hyggelig lille landsby skole med lige under 500 elever fordelt på 9 klassetrin.

Løjt Kirkeby har også et aktivt idrætsliv. Løjt Lands Idrætsanlæg har 2 haller og en stor sportslounge. Udendørs har de 3 fodboldbaner, 3 håndboldbaner, 400 meter løbebane, beachvolleybane, 2 tennisbaner og 2 petanquebaner. Hvis det du er bosiddende på Løjt Land, så har du rig mulighed for at få rørt kroppen.

Seværdigheder i Løjt Kirkeby

Løjt Kirkeby er en hyggelig lille by med små gader og charmerende huse.  I løjt Kirkeby finder du også kirken, som har givet byen sit navn. Kirken er helt sikkert et besøg værd. Det samme er Runde Mølle. Rundemølle har været udsat for lidt af hvert, men på placeringen har der ligget vandmølle siden 1200 tallet.

Løjt Land er oplagt som feriedestination

Løjt Land byder på alt det, som vi har brug for, når vi holder ferie. Her er højt til himlen og du er altid tæt på vandet. Her er hyggelig byliv med små butikker og restauranter, men her er også formidabel natur, som du kan boltre dig i. Er du her en regnvejrsdag, så har Løjt Land stadig en masse at byde på af udendørsaktiviteter. Vi anbefaler Løjt Land og Løjt Kirkeby til såvel børnefamilier som til par ferier. Løjt Land er helt sikkert et besøg værd