Llhistorie

Oplevelser i Sønderjylland

Sønderjylland er en skøn plet på Danmarkskortet. Derfor er Sønderjylland også velbesøgt at både danske og udenlandske turister, specielt i sommerhalvåret. Sønderjylland byder på kilometervis af strand og smuk natur. Historiske perler og en charmerende befolkning som varmt imødekommer besøgende. Om I er afsted som børnefamilie eller på parferie så byder Sønderjylland på en masse dejlige oplevelser.

Sønderjysk kaffebord

Er du i Sønderjylland, så bør du opleve et Sønderjysk kaffebord. Folk snakker om det sønderjyske kaffebord i hele Danmark og det er der egentlig ikke noget at sige til. Det sønderjyske kaffebord er nemlig noget ud over det sædvanlige. Her er ikke bare tale om hjemmebagte boller og en lagkage. Nej til et rigtig sønderjysk kaffebord hører der sig 7 bløde kager og 7 sprøde kager til. Og det er endda bare som minimum. Det er ikke usædvanligt at se både 20 og 30 kager på et sønderjysk kaffebord. Sjovt nok er sønderjyderne ikke overvægtige, hvilket må betyde, at de har et ualmindelig godt stofskifte.

Ringridning

Er du i Sønderjylland hen over sommeren, så vil du helt sikkert have mulighed for at opleve ringridning. Ringridning er en gammel forlystelse, hvor man skal skubbe en lang stang gennem et lille metaløje. Og hvis ikke det lyder svært nok som det er, så foregår det til hest. Det er helt sikkert en sport, der kræver øvelse

Slotte og herregårde

Sønderjylland har en høj koncentration af herregårde og slotte. Så hvis du elsker at kigge på de smukke gamle bygninger, så har du masser af muligheder som turist i Sønderjylland. Du kan for eksempel besøge Schachkenborg hvor Prins Joachim og Prinsesse Marie tidligere har boet. Du kan også besøge Dronningens slot i Gråsten eller en af de mange andre smukke herregårde i områden. Mange af slottene og herregårdene er delvis åbne for offentligheden. Du kan undersøge på nettet, hvilke det drejer sig om.